Domáci ochutený cukor

Asi najznámejší ochutený cukor je vanilkový, avšak ten, ktorý kupujeme v potravinách má veľmi ďaleko od vanilky. Ide v ňom len o umelo vyrobenú arómu aby bol cukor prevoňaný.

Chcete si vyrobiť svoj vlastný vanilkový cukor alebo inak ochutený cukor? Nie je nič jednoduchšie.

Vezmite 500g cukru a vložte doň prekrojený a vydlabaný struk vanilky spolu so semiačkami a pomiešajte. Zatvorte a počkajte týždeň pokým cukor vanilka prevonia. Ja ju tam nechávam – nevyberám ju.

Taký istý postup je i pri škoricovom cukre. Zmiešajte 200g cukru a 2pl škoricového prášku a premiešajte- HOTOVO!

Ak máte chuť experimentovať, môžete do cukru dať i bylinky. Ja si robím domáci levanduľový cukor, ktorý pridávam do pečenia. Postup je rovnaký: do 200g cukru pridajte sušenú levanduľu 50g ( len kvietky bez stonky) a nechajte uzatvorené pôsobiť týždeň.

Ak robíte iný cukor napíšte mi, rada sa nechám inšpirovať i Vašimi chuťovkami.

Bylinky je možné používať a spracovávať rôzne ak chcete vedieť iné možnosti spracovania bylín pozrite sa na tento článok TU>>>

Mojou vášňou je pestovanie zeleniny a ovocia pre vlastnú spotrebu a bez chemikálií. Preto ukazujem ľuďom, že pestovanie bez chémie je možné a vôbec nie je zložité. Tiež Vás rada prevediem spracovaním takto vypestovanej zeleniny a ovocia, aby ste ju využili na maximum. Ak chcete o mne vedieť viac, prečítajte si aké boli moje začiatky.
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité iba pre účely tohto konkrétneho komentára. Zásady spracovania osobných údajov