Propolisová tinktúra

Propolis je produkt včiel, ktorý vzniká miešaním živice zo stromov a výlučkov včelích žliaz. Včeličky ho nosia do úľa na zadných nožičkách podobne ako peľ. V úli im v redšej forme slúži na dezinfekciu stien a iných častí úľa a ten hustý je určený na izoláciu úľa. Preto sa mu hovorieva včelí tmel.

Propolis je najsilnejší protizápalový prostriedok na obnovu a činnosť buniek. Má veľké množstvo pozitívnych účinkov na naše zdravie a hovorí sa o ňom ako o antibiotiku 21. storočia.

Propolis je :

  • antibakteriálny
  • antivírusový
  • protizápalový
  • lokálne anestetikum
  • hojivý ( podporuje hojenie rán a kože)
  • vhodný na znižovanie tlaku
  • výborný na zastavenie rastu plesní
  • stimulant imunitného systému

Ako vyrobiť propolisovú tinkturu?

Nie je nič jednoduchšie, potrebujete len dve veci :

  • propolis 20g
  • alkohol 200ml ( aspoň 60%, ideál 80%) [pozor nepoužívajde denaturovaný lieh ani izopropylalkohol – sú jedovaté.]

Propolis je dôležité rozdrviť na čo najmenšie kúsky, aby sa ľahšie rozpustil v alkohole. Pomôže mraznička. Dajte ho na pár hodín do mrazničky a pôjde to jednoduchšie. Ja používam mixér, ale pozor nepôjde to s každým, preto ak si nie ste istí výkonom mixéru spravte to ručne tak, že vložíte propolis do vrecka a potlčiete ho tĺčikom na mäso.

Vložte takto rozdrvený propolis do alkoholu, najlepšie do tmavej fľaštičky a na tmavé miesto na 2-3 týždne.

Následne prelejte cez filtračný papier a uskladnite na tmavom a chladnom mieste.

užívajte 15 kvapiek denne 1 až 3 krát.

Ak nemáte včielky ako my, tak si môžete propolis kúpiť. My ho nepredávame, máme len pre našu potrebu, lebo máme len pár úľov, ale náš dobrý známy má včielok viac a aj propolis či už hotovú tinktúru Vám predá. Pozrite k nemu na E-SHOP – TU>>>

Mojou vášňou je pestovanie zeleniny a ovocia pre vlastnú spotrebu a bez chemikálií. Preto ukazujem ľuďom, že pestovanie bez chémie je možné a vôbec nie je zložité. Tiež Vás rada prevediem spracovaním takto vypestovanej zeleniny a ovocia, aby ste ju využili na maximum. Ak chcete o mne vedieť viac, prečítajte si aké boli moje začiatky.
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité iba pre účely tohto konkrétneho komentára. Zásady spracovania osobných údajov