Všade samá reďkovka

Máte veľa reďkovky a už neviete čo s ňou? Naložte si ju do octa a budete mať skvelú prílohu na grilovačke. Ja si ju nakladám takto každý rok a je skvelá. Dlho nám nevydrží lebo sa celá vždy zje.

Je hneď niekoľko spôsobov ako ju nakladať. Môžete ju zaliať octovým nálevom ako na uhorky. Viete do reďkovky pridať i inú zeleninu. Napríklad mrkvu a cibuľku. Pridajte aj niečo zelené – petržlenovú vňať a bude nie len chutiť ale aj krásne vyzerať.

čerstvá reďkovka

Keďže máme veľmi radi curry tak som skúsila tento recept:

Potrebujeme

  • reďkovku nakrájanú na kolieska
  • kari korenie
  • cukor
  • olivový olej
  • prevarenú vodu
  • soľ
  • ume ocot ( môže byť i klasický ocot)
reďkovka

Reďkovku naplníme do pohára. Ja som použila 2dcl zaváraninový pohár. V miske si rozmiešame 1 kl kari korenia, 1pl olivového oleja, štipku soli a 1pl octu. Prilejeme 1dcl vody a dobre premiešame. pridáme 1čl cukru a počkáme kým sa rozpustí. Ochutnajte zmes a ak sa vám bude zdať málo kyslá, pridajte kľudne ocot. Každý máme iné preferencie chuti. Túto zmes nalejeme na reďkovky v pohári. Ak máme málo nálevu, dolejte pohár s reďkovkami vodou tak aby boli všetky ponorené. Zaviečkujte a poprevracajte pohár aby sa tekutina dostala všade.

Tieto množstvá sú vyrátané na 2dcl pohár. Preto ak by ste robili viac pohárov prispôsobte si množstvá surovín, tak aby boli reďkovky naozaj výrazné a plné chuti. V podstate môžete improvizovať a pridať i iné korenie. Môžete pridať i čili papričku ak máte radi pikantné. Alebo kľudne vynechajte kari a i tak budú výborné.

Dôležité je nechať takto naložené reďkovky týždeň v chladničke, aby do seba natiahli všetky chute. Skladujte ich počas celej doby v chladničke. Vydržia vám tak i mesiac. Teda ak ich nezjete skôr ako my 🙂

nakladaná reďkovka
Mojou vášňou je pestovanie zeleniny a ovocia pre vlastnú spotrebu a bez chemikálií. Preto ukazujem ľuďom, že pestovanie bez chémie je možné a vôbec nie je zložité. Tiež Vás rada prevediem spracovaním takto vypestovanej zeleniny a ovocia, aby ste ju využili na maximum. Ak chcete o mne vedieť viac, prečítajte si aké boli moje začiatky.
Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Vaše osobné údaje budú použité iba pre účely tohto konkrétneho komentára. Zásady spracovania osobných údajov